maanantai 14. tammikuuta 2013

Massan sakeus, 14.1.13

Määritimme koulussa tehdystä 10% massasta sen tarkan sakeuden.

Aloitimme työn ottamalla 500g n.10% massaa.


Laimensimme sen 1%, eli lisäsimme siihen 5L vettä. Kokonaispainoksi tuli 5500g.

Otimme viisi n.2dl kokoista annosta ja laitoimme ne yhdeksi 1L astiaan.


Sitten punnitsimme bühner suppilon ja kuivan suodatin paperin.
Tyhjän imulaitteiston paino oli 1 329,54g
Suodatimme massan suppilon lävitse


Täysi Bühner painoi 2 271,04g, josta massaa ja vettä oli 941,5g

Kuivasimme kakkua 105 asteessa 15 minuuttia

 
Laitoimme kakun eksikaattoriin 15 minuutiksi.




Laskimme massan sakeuden kaavalla: Cs = (K-D)/(C*(B1/B2))*100%
Cs= (11,2955g - 1,4903g)/(941,5g * (500g/5500g))*100%= 11,45

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti